Automatisch voersysteem A. van de Zandschulp
Het automatisch voersysteem van HB Warmtetechniek is een van de nieuwste ontwikkelingen binnen de kalveren sector. Sinds enkele maanden is dit automatisch voersysteem succesvol geinstalleerd bij A. van de Zandschulp aan de Valkseweg te Barneveld.

De voordelen van dit vol-automatische systeem zijn onder andere de enorme arbeid vermindering voor de boer, en een nauwkeurige voerdosering waarmee de kalveren juist krijgen wat ze nodig hebben. Het systeem is eenvoudig in te stellen, en heeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld verschillende leeftijden, verschillende groepen en diverse voertijden te voeren.

Door de uitgebreide statistiek is het mogelijk om te bekijken wat de voerhistorie is van de kalveren. Door de verschillende voertijden is het mogelijk om een regelmatig voerpatroon te creeren, waardoor er meer rust in de stal is, en ieder kalf zijn dagelijks portie voer krijgt.

Steeds meer bedrijven kiezen voor het automatisch voersysteem van HB Warmtetechniek, vanwege de kwaliteit, de uitgebreide mogelijkheden en de eenvoud van het systeem.

Het automatisch voersysteem voor blankvleeskalveren is één van de projecten, die een financiële bijdrage heeft ontvangen vanuit Duurzaam Agrarisch Ondernemen in FoodValley. 
Dit is één van de regiocontractprojecten van Regio FoodValley en draagt bij aan de FoodValley-ambitie voor verduurzaming van de landbouwsector. Gebiedscoöperatie O-gen is projectleider van dit project, dat wordt gefinancierd door provincie Gelderland en de regio-gemeenten.